Trener Juventusa Maurizio Sarri govorio je uoči polufinalnog meča Kupa Italije između Juventusa i Milana govorio je između ostalog o Miralemu Pjaniću.

Talijanski mediji prenijeli su kratko njegovu izjavu u kojoj je rekao kako Pjanić kao veliki igrač može imati nekoliko loših utakmica, ali da to mora prevazići i biti još bolji.

Cijelu izjavu donio je i sam Juventus na svojoj stranici.

“Miralem je puno bolji nego prije pauze. Igrač je koji podigne glavu nakon loših utakmica i bez gubljenja samopouzdanja bude još bolji” poručio je Sarri.

Iako pojedini mediji u Italiji pišu kako je upravo Pjanić jedina dilema Maurizija Sarrija kada je sastav Juventusa u pitanju, većina medija piše kako će se Miralem sigurno naći u prvih 11 Juventusa.

UVENTUS (4-3-3): Buffon; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Khedira, Pjanić, Bentancur; Douglas Costa, Dybala, Cristiano Ronaldo.

MILAN (4-2-3-1): Donnarumma; Conti, Kjaer, Romagnoli, Calabria; Kessie, Bennacer; Paquetá, Bonaventura, Calhanoglu; Rebić.

Kladionica Mozzart vjeruje u trijumf Juventusa, pa kvota na jedinicu u ovom meču iznosi 1.60. S druge strane eventualna pobjeda Milana bila bi veliko iznenađenje i ne čudi kvota od 6.25 na dvojku.

Utakmica počinje u 21,00 sati uz direktan prijenos na Sport Klub 1.

U drugom polufinalnom meču dan kasnije susrest će se Napoli i Inter. U prvom meču Napoli je slavio u Milanu sa 0:1.ć

(Reprezentacija.ba)