Cristiano Ronaldo kojeg na Instagramu prati više od 220 miliona ljudi objavio je fotografiju samo sa jednim saigračem, sa Miralemom Pjanićem.

Na Ronaldovim kanalima na društvenim mrežama objave se plaćaju u milionskim iznosima, a iza svake stoji odluka njegovog cijelog marketinškog tima, pa ni fotografija sa Pjanićem na kojoj su zagrljeni i pokazuju palac gore nije objavljena slučajno.

Mediji u Španiji i Italiji su ranije pisali kako su Ronaldo i Pjanić u svađi, prvenstveno zbog toga što je Miralem od dolaska Ronalda u Juventus prestao izvoditi slobodne udarce. Čak iako je Ronaldo izuzetno neuspješan u dresu Juventusa iz slobodnjaka – toliko da su se i mediji zapitali zašto ne prepusti izvođenje Pjaniću.

Ova fotografija dokaz je, ili poruka, kako dvojac nije u svađi.

“Za mene to nije problem. Ronaldo redovno puca slobodne udarce na treningu i tako daje golove. Još je tu dobrih šutera – Dybala lijevo, Ronaldo i ja desno, Cris također ima dobar udarac. Ronaldo i ja nemamo nikakvih problema, rekao mi je da uvijek mogu, kao i drugi saigrači, šutirati slobodne udarce za koje mislim da mogu pogoditi. Meni ne smeta da on odlučuje” rekao je Miralem Pjanić nedavno na ovu temu.

U deceniji iza nas, gledajući na lige petice, Miralem Pjanić je treći izvođač slobodnjaka sa 16 golova, a ispred njega su samo Messi sa 32 i Ronaldo sa 20.

Druga poruka ove fotografije mogao bi biti poziv Ronalda Miralemu Pjaniću da ostane u Juventusu.

Podsjećamo, prije mjesec dana Pjanić je pristao na uslove koje mu je ponudila Barcelona, ali se klubovi još uvijek nisu dogovorili.

Fotografiju je naravno podijelio i Miralem Pjanić.

(Reprezentacija.ba)