Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Opsajd na Konyu. Nakon što smo u Opsajdu ugostili redom igrače u tridesetim i s bogatim karijerama iza sebe, ovaj put smo imali priliku razgovarati s 25-godišnjim ofenzivnim veznjakom turskog Konyaspora i reprezentacije BiH Denijem Miloševićem.

Deni, koji dolazi iz sportske familije, prošao je put preko Belgije i Turske do zemlje svojih korijena i jedno od je novih lica reprezentacije. Kako se razvijao u jednom od najboljim omladinskih sistema na svijetu? Koliko je težak bio prelazak Tursku? Je li se razočarao činjenicom da je Konyaspor u međuvremenu doživio pad i umjesto borbe za Evropu sada se bori za ostanak? Koliko mu znači igranje za reprezentaciju? Kako je izgledao prvi dodir s nacionalnim timom u Austriji? I kakve su mu ambicije za budućnost? Opsajd, XXVI.

“Prošao sam sve selekcije Belgije od U14 do U19. Nakon toga sam dobio poziv iz Fudbalskog saveza BiH oko moje promjene sportskog državljanstva. Pozvali su me kao gost na meč Egipat – BiH u Innsbrucku. Uvijek sam svojoj porodici i prijateljima govorio da bih igrao za BiH ako bi došlo do poziva. Kada sam dobio poziv da igram za Bosnu i Hercegovinu nisam imao dilemu i znao sam da samo hoću da nastupam za BiH”, govori Milošević i komentariše svoj prvi gol u dresu Zmajeva protiv Armenije u kvalifikacijama za EURO 2020:

“Ispunio sam svoj san kada sam zaigrao za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Prvi put kada sam istrčao da igram za BiH bila je velika trema, ali nakon susreta bio sam presretan. Ja sam kao mali uvijek navijao za BiH i gledao susrete Bosne i Hercegovine. Kada sam zabio prvi gol protiv Armenije bio sam ponosan. Ne mogu opisati koliko mi je drago bilo. Tu noć nisam mogao zaspati do četiri sata ujutro.”

Nažalost, i ovaj put su nas pratili tehnički problemi, pa smo prinuđeni emitovati ovu epizodu bez video snimka razgovora s Denijem. Hvala vam na razumjevanju.

(Reprezentacija.ba)