Marko Topić gostovao je u podcastu oPsajd. Prvi dio emisije bio je u formi klasičnog razgovora, a nakon toga Marko je odgovarao na pitanja navijača.

Jednog navijača zanimalo je kakav je odnos imao sa Hasanom Salihamidžićem obzirom da su obojica igrali za reprezentaciju, ali i u Bundesligi gdje je Topić nosio dresove Cottbusa i Wolfsburga, a popularni Brazzo dres HSV-a i Bayerna, kasnije i Wolfsburga.

“Nikakav nismo imali odnos. Ja mislim da Hasan ni sa kim nije imao nikakav odnos. On je živio u nekom svom svijetu, kako to i danas radi. Primjer toga je da su se igrači iz bivše Jugoslavije uvijek pozdravljali prije utakmica Bundeslige. Igraju npr. Cottbus – Bayern i izgrlim se i izljubim sa Nikom i Robertom Kovačem, a Salihamidžić me pita otkud ja tu, zar ja igram u Cottbusu.” sjeća se Marko Topić.

A kako je to bilo u reprezentaciji?

“Nije nikada bilo neke svađe, ali kao i u svakoj reprezentaciji, svako se druži sa svojom grupicom i pije kafu sa svoja 3-4 čovjeka. Najviše sam se družio sa Mirzom Varešanovićem, Muhamedom Konjićem, Elvirom Bolićem… naravno i sa saigračima iz Cottbusa.” priča Marko koji u Opsajdu otkriva kako je imao potpisan ugovor sa Milanom, ali da nikada nije zaigrao.

Topić je i analizirao svoje igre u reprezentaciji u kojima su navijači smatrali da je uvijek “ginuo” na terenu.

“Pa ja sam bio igrač koji dobije priliku 20 ili 30 minuta, najčešće pri negativnom rezultatu, i onda se želiš dodatno dokazati i odigrati što bolje u tom kraćem periodu. Uvijek su me cijenili i u reprezentaciji i u klubovima jer sam uvijek davao svoj maksimum. Bio sam jednostavno takav igrač. Bolić je bio igrač kojemu samo morate donijeti loptu, a onda on to završi, Baljić je bio igrač koji samo čeka priliku da dobije loptu okrene se na svoju lijevu nogu i napravi posao. Salihamidžić je imao stalno negativne kritike na svoj račun, pa je možda i zato izgledalo da u Bayernu daje 300%, a za BiH igra pod ručnom.” otvoren je Topić.

(Repreznetacija.ba)