Engleski The Sun piše kako je Bella Kolašinac, supruga Seada Kolašinca, zdržana na aerodromu jer je imala kod sebe oružje.

Supruga našeg reprezentativca je sletila u London iz Njemačke i odmah je prijavila da u prtljagu ima elektrošoker, nakon čega je zadržana prema standardnim procedurama.

Ipak, granična policija ju je obavijestila da je elektrošoker nelegalno oružje u Velikoj Britaniji i morala joj ga je oduzeti.

Belle je izjavila kako je spomenuto sredstvo uzela u Njemačkoj, s obzirom da se boji za svoju sigurnost nakon što je prošle godine njen muž Sead napadnut u Londonu zajedno sa saigračem Mesutom Ozilom.

Kako je istakla, elektrošoker je bio u originalnom pakovanju te da je neposredno prije polijetanja poslala upit graničnoj policiji da li ga može unijeti u državu, no odgovor je stigao kad je već bila na putu za London.

Odmah po dolasku je na carini prijavila šta unosi u državu, a londonska policija je obavila informativni razgovor s njom.

Policija je na kraju pustila suprugu Seada Kolašinca uz upozorenje da nošenje zabranjenog oružja sa sobom donosi šestomjesečnu kaznu.

(Reprezentacija.ba)