Raspored nastupa bh. fudbalera za subotu 16. maj 2020. godine:

13,00 sati: Marko Mihojević, Aue – Sandhausen (Njemačka),

Njemačka druga liga nam se vraća nakon više od dva mjeseca, a Aue, čiji je član Marko Mihojević, će na svom terenu ugostiti Sandhausen. Bit će ovo utakmica 26. kola popularne “Cvajte”. Aue je trenutno osmoplasirani sa 34 boda i Mozzart daje kvotu 2.65 na jedinicu. Gostujući fudbaleri imaju pet bodova manje, nalaze se na 13. mjestu, ali će nastojati doći do izuzetno važnih bodova.

13,00 sati: Darko Todorović, Regensburg – Kiel (Njemačka),

13,00 sati: Dario Đumić, Karlsruher – Darmstadt (Njemačka),

15,30 sati: Ermin Bičakčić, Hoffenheim – Hertha (Njemačka),

Hoffenheim i Hertha će odigrati susret 26. kola njemačke Bundeslige. Fudbaleri u Bundesligi se na zelene terene vraćaju nakon više od dva mjeseca pauze zbog korona krize, pa je jasno da nas očekuju neizvjesni dueli. Ekipa Hoffenheima u ovom duelu ima ulogu blagog favorita i kvota u Mozzartu na jedinicu iznosi 2.25. Naravno, utakmica će se igrati bez navijača.

15,30 sati: Vedad Ibišević, Hoffenheim – Hertha (Njemačka),

15,30 sati: Rifet Kapić, Fortuna Dusseldorf – Padeborn (Njemačka),

18,00 sati: Bojan Nastić, BATE – Slutsk (Bjelorusija).

Ekipa BATE-a igra sjajno u posljednje vrijeme te je osvarila četiri pobjede u zadnjih pet ligaških susreta. Bojan Nastić i saigrači danas na svom terenu očekuju Slutsk i nadaju se četvrtoj uzastopnoj pobjedi. Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.80. da će BATE slaviti te da će na meču biti minimum tri gola. BATE je u posljednjih pet međusobnih duela sa Slutskom ostvario isto toliko pobjeda uz čak 16 postignutih golova.

(Reprezentacija.ba)