Luka Menalo (23) za NOVA BH komentarisao je stanje u slovenačkom fudbalu vezano za korona krizu, transfer Miralema Pjanića u Barcelonu, ali i situaciju u reprezentaciji BiH.

“U Sloveniji nemamo posebne restrikcije o broju igrača koji smiju biti na terenu na treningu, ali moramo raditi odvojeno u grupama najviše do šest igrača. U biti ovo gledamo kao na pripreme, jedino što je drugačije je da ne znamo kada će početi takmičenje.” govori Menalo.

“U Sloveniji su bliže tome da se takmičenje nastavi.” otkriva fudbaler Olimpije.

Menalo je 2018. godine igrao odlično za A reprezentaciju na američkoj turneji, a ranije je sjajno nastupao i za mlade selekcije BiH.

Robert Prosinečki ga je pozivao, ali mu nije dao priliku za debi u kvalifikacijama, a nakon što ga je pozvao Dušan Bajević – korona kriza je spriječila novu mogućnost za njegov zvanični debi u bh. dresu.

“Ne znam šta još može da se dogodi da nastupim u zvaničnoj utakmici za BiH, ali siguran sam da će to brzo doći. Ova reprezentacija ima sve da ode na EURO 2020. Ranije nismo imali sreće, ali nadam se da su se sada sve stvari posložile da napravimo dobar rezultat.” govori Menalo koji se dotakao i transfera Miralema Pjanića u Barcelonu.

“Miralem je pojačanje za svaki klub na svijetu. Bio bih sretan da ga vidim u Barsi” zaključio je Luka Menalo,

Luka Menalo ove sezone igra u Olimpiji Ljubljana kao posuđen igrač iz Dinamo Zagreba. Zabio je devet golova i pet puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)