Sportski Žurnal piše da se iza kandidature Elvedina Begića za počasnog predsjednika Fudbalskog saveza BiH krije želja za zadržavanjem vlasti u bh. savezu i nakon što mu istekne drugi mandat na funkciji predsjednika Saveza.

Kako piše Sportski Žurnal prema onome što može da se zaključi riječ je o klasičnoj podvali aktuelnog prvog čoveka FS BiH Elvedina Begića koji želi da zadrži apsolutnu vlast i moć odlučivanja, bez obzira što će u decembru ove godine završiti njegov drugi mandat na funkciji Predsjednika FS BiH.

To znači da će se bez obzira štu mu ističe mandat sve idalje pitati Elvedin Begić i u mandatnom periodu od 2020. do 2024. godine, piše Sportski Žurnal.

Predložene izmene Statuta to jasno potvrđuju, a i sama činjenica da o njima nisu raspravljali kantonalni, županijski, područni, kao ni entitetski savezi, govori da se “iza brda nešto valja” i da se od javnosti mnogo toga krije. Čim se od toga bježi i ne postoji transparentnost, opravdana je velika sumnja da se radi o spremljenoj podmetačini Begića koji pošto-poto hoće da zadrži fudbalsku vlast, smatraju iz Sportskog Žurnala.

Sve to “podvaljeno” je članovima Izvršnog odbora i poslano na tumačenje u Nion i Cirih, odnosno traženje “zelenog svjetla” za sprovođenje pripremljenih promena Statuta, a o svemu tome treba da se izjasni Skupština FS BiH na narednoj sjednici, piše Sportski Žurnal.

Begića su za počasnog člana FS BiH predložili predstavnici potpredsjednik NS USK Emin Begić, predsjednik PS BPK Goražde Muhidin Raščić, predsjednik FS KS Galib Kulovac i predsjednik FS ZEDO Muhamed Begagić.

(Reprezentacija.ba)