Saša Vugdalić: Tuzla City nije da se požuri sa nastavkom, UEFA nam je dala rok do 3. augusta da zavšrimo ligu

Direktor Tuzla Citya Saša Vugdalić smatra da ne treba žuriti sa nastavkom BHT Premijer lige jer nas UEFA na to ne tjera

Saša Vugdalić: Tuzla City nije da se požuri sa nastavkom, UEFA nam je dala rok do 3. augusta da zavšrimo ligu
Samir Muratović i Sabahudin Vugdalić

Direktor Tuzla Citya Sabahudin Saša Vugdalić uoči videokonferencije sa ostalim predstavnicima klubova Premijer lige koju organizuje Savez poručio je kako ne treba žuriti sa nastavkom prvenstva.

– Prvenstvo treba nastaviti i da se sve riješi na zelenom terenu. UEFA i NSBiH su saglasni da se sezona završi do 3. aagusta ako Covid 19 to dozvoli. I zato nisam zato da se žuri s nastavkom sezone. Mišljenja sam a to ću i danas predložiti da se sezona može nastaviti krajem juna i da se prvenstvo završi do kraja jula u ritmu srijeda-subota, kaže Vugdalić te dodaje:

– Ovo smatram zato jer bi u ovome slučaju radili jedne pripreme. Dakle, čim se završi ova sezona počela bi naredna, a klubovi koji izbore nastup u Evropi bili bi u ritmu utakmica. Nova sezona bi počela odmah nakon sedam dana, dakle polovinom avgusta i do decembra bi se odigrao dobar dio utakmica, pojašnjava Vugdalić svoje viđenje.

On smatra da bi to pogodovalo drugim klubovima da riješe neka pitanja infrastrukture.

– Do tada bi u Radnik, Velež i Mladost mogli riješiti pitanje reflektora. U suštini najvažnije je zdravlje svih aktera a s obzirom da će se sve stići ako ne bude pogoršanja situacije s virusom, mišljenja sam da ne treba žuriti s nastavkom, ističe Vugdalić.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: