Anel Hadžić (30) napustio je nakon četiri godine mađarski MOL Fehervar i postao slobodan igrač.

Hadžiću, koji se u zimskom prelaznom roku povezivao sa FK Sarajevo, je istekao ugovor sa Fehervarom, a od mađarskog kluba se oprostio porukom putem svog Instagram profila.

“Nakon četiri godine došao je trenutak za nove izazove. Bilo je uspona i padova za ovih 4 godine ali to je dio našeg posla. Prve tri godine želim nikako da zaboravim, to su bili nezaboravni trenuci, od osvajanja titule, do play-offa Lige prvaka i poslije toga ulazak u Evropsku ligu, a prošle godine osvajanje Kupa gdje sam ušao u HISTORIJU KLUBA i to želim da kažem i nema na meču, to mi je bio posao. Hvala i sretno”, napisao je povremeni bh. reprezentativac na svom Instagram profilu.

Hadžić je prije dva mjeseca izjavio da je imao pregovore sa FK Sarajevo te da neće biti iznenađenje ako u narednih nekoliko mjeseci stigne u redove aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

”Moram priznati da sam pregovaro ,do posljednjeg dana prelaznog roka, sa klubom za koji navijam od malih nogu. Izuetno korektan je bio Emir Hadžić ispred Bordo tima. Baš se potrudio da sve završi i imali smo obostranu želju da pojačam redove bh. prvaka. Ipak, nisam uspio završiti neke stavari sa klubom u Mađarskoj. To je razlog što neću ove polusezone doći na Koševo”, rekao je Hadžić u razgovoru za Life.ba.

Anel je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Ried, Sturm, Eskisehir te Fehervar.

Za našu A reprezentaciju ubilježio je 14 nastupa i bio član generacije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

(Reprezentacija.ba)