Saša Vugdalić direktor Tuzla Citya: Male su šanse da počnemo sa treninzima kao što se radi u Europi

Direktor Tuzla Citya Saša Vugdalić komentarisao planove njegovog kluba za vrijeme korona krize

Saša Vugdalić direktor Tuzla Citya: Male su šanse da počnemo sa treninzima kao što se radi u Europi

Nekadašnji golman i tv. komentator, a danas direktor Tuzla Citya Saša Vugdalić, komentarisao je stanje u bh. fudbalu u vrijeme korona krize.

– U ovome momentu nije moguće donijeti odluku kad bi se tačno sezona trebala nastaviti, a ono što je sigurno da će se nastaviti jer je to želja i klubova, ali i Nogometnog saveza kao i naredba UEFA-e,

Opšte je mišljenje da je zdravlje igrača i svih aktera najbitnije.

– Evidentno je da će se pratiti naredbe entitetskih kriznih štabova. Od njih će umnogome zavisiti kad bi se moglo početi s treninzima odnosno kad bi mogla sezona da se nastavi. Neka je procjena da bi to mogao biti kraj maja ili početak juna, govori Vugdalić.

Zasigurno je da će se pratiti i razvoj situacije u evropskim ligama.

– Vidimo da su oni već počeli s treninzima a da neki počinju u narednim danima. Međutim, kod nas su male šanse da se počne trenirati do kraja aprila. No ponavljam, sve zavisi od entitetskih kriznih štabova jer moramo pratiti njihove upute, ističe Vugdalić.

Naredna video-konferencija je za 14 dana a do tada će biti održan novi sastanak nacionalnih saveza sa UEFA-om, nakon čega bi trebalo da bude poznato više detalja, a možda i čak da se zna kad bi se trebala tačno nastaviti sezona.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zlatko
16.04.2020. 10:33

Jedan od najvecih kompleksasa bivse drzave,koji se medju prvima POSTIDO svog vlastitog imena i postao veci Slovenac nego sto su i rdojeni slovenci pa se pokrstio u “SASA” Vugdalic, mada mu je pravo ime BILO Sabahudin, prelijepo Bosnjacko ime.I sada taj kompleksas poredi Bosnu i “Evropu”.E pa “SASA” Vugdalicu, u Evropi idu NA SILU ZBOG HEBENIH PARA, a u Bosni se ide PAMECU i izbjegava se daljnja zaraza…Austrija kazu”spremna”, jest ali u klincu!NOVAC je u pitanju, zapadnim Evropljanima nisu bitni zivoti vec EURI!Ima dovoljan broj stranaca koje”guraju” ispred sebe, da budu izlozeniji zarazi(oni koji rade direktno sa ljudima)dok oni rade… Read more »