Edin Džeko je u razgovoru za Sky Sport Italia govorio o odluci da ostane u Romi, rodnom gradu Sarajevu, ali i o nastavku sezone.

Džeko, koji će u septembru po treći put postati otac, ponosan je što njegovi saigrači i on pomažu ljudima koji su trenutno u nevolji zbog pandemije korona virusa.

Edin Džeko u septembru postaje po treći put otac

“Napravio sam pravi potez što sam ostao u Rimu i to nije bila teška odluka. Sada sam još ponosniji što sam dio ovog kluba koji pomaže u ovim teškim trenucima navijačima kojima je potrebna pomoć. Mi igrači smo dostupni za klub i pomoći ćemo kada je to god moguće”, rekao je Edin za Sky Sport Italia.

Kapiten naše fudbalske reprezentacije je istakao da voli svoje rodno Sarajevo, ali i da mu Rim nedostaje kada nije u glavnom gradu Italije.

“Beskrajno volim Sarajevo i tako će ostati zauvijek. Rim mi mnogo nedostaje kada sam van grada. Kada odemo na odmoru Sarajevo, kćerka nas uvijek upita “Kada idemo kući?”, jer je za nju Rim njen dom. Ona voli mnogo ovaj grad”, jasan je Džeko.

Roma je iznenadila najstarije navijače koji ne smiju izaći, na kućna vrata dobili su dresove i poklone

Prvenstvo u Italiji bi se moglo nastaviti početkom maja, ali Edinovo mišljenje je da ne treba žuriti.

“Zdravlje je sada najvažnije. U ovom trenutku sport svakako nije prioritet. Kada se situacija smiri, onda ćemo igrati fudbal i nastaviti sezonu”, govori Edin i komentariše to što je aktuelni kapiten reprezentacije BiH i Rome:

“Prvi put sam bio kapiten u Wolfsburgu i to u posljednjih šest mjeseci u tom klubu. Nakon toga sam prešao u Manchester City, a u posljednjih šest godina sam kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i ponosan sam. Velika mi je čast što sam sada kapiten Rome i to nakon Tottija i De Rossija. U ovom divnom klubu sam se osjećao kao kapiten i prije.”

(Reprezentacija.ba)