Bh. trener i selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić (53) u četvrtak navečer putem online video konferencije javio se polaznicima UEFA PRO kursa na Centru za edukaciju FS BiH.

Dalić je polaznicima i budućim UEFA PRO trenerima održao predavanje na temu “Mala zemlja, veliki snovi” što je bio i zvanični slogan hrvatske reprezentacije na SP 2018 u Rusiji gdje su osvojili drugo mjesto.

“San je bio nadmašiti uspjeh „Vatrenih“ iz 1998. kad su bili treći na SP u Francuskoj. Vjerovao sam da se to može postići samo ako od sjajnih igrača napravi tim koji će biti iznad svakog pojedinca.” poručio je između ostalog Dalić.

Hrvatski selektor je govorio o načinu pripreme za svaku utakmicu pojedinačno, kao i o detaljima koji se odnose na vođenje samih utakmica sa posebnim osvrtom na neke dramatične trenutke.

Na kraju predavanja se prof.dr. Munir Talović, rukovodilac Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, zahvalio gostu-predavaču na odličnom predavanju i razgovoru sa trenerima, uz dogovor da prvom prilikom Zlatko Dalić bude predavač i uživo na nekom od narednih programa edukacije trenera, čim se za to steknu uslovi.

Predavanju su prisustovali i bivši reprezentativci Elvir Rahimić i Marko Topić, kao i trener Veleža i Zrinjskog Feža Dudić i Mladen Žižović.

(Reprezentacija.ba)