Nedavno su u Amsterdamu izvučene grupe Lige nacija za sezonu 2020/2021, a selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić susreo se sa dva bivša saigrača kojima je bio kapiten.

Nekadašnji šef državnog tima BiH družio se na izvlačenju sa Davorom Šukerom, predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza i sa Predragom Mijatovićem, ambasadorom Sportskih Igara mladih i bivšim sportskim direktorom Real Madrida.

Faruk je u bivšoj reprezentaciji Jugoslavije bio kapiten Davoru i Predragu, a poštovanje prema lideru ekipe ostalo je i nakon više od 30 godina.

”Mi se znamo najmanje 35 godina i uvijek je ugodno kada se vidimo. Igrali smo zajedno, igrali jedni protiv drugih. Istina je da sam ja njima bio kapiten, ali su danas druga vremena i svako ima drugu funkciju. Bilo je tu još kolega, mi smo proveli puno vremena zajedno. Iskoristimo svaki trenutak kada se vidimo na nekoj manifestaciji da porazgovaramo i sjetimo se nekadašnjih vremena. Drago nam je da smo zajedno i podijelimo neka iskustva. Razgovaramo i o aktuelnoj problematici u fudbalu”, kazao je Hadžibegić za Reprezentacija.ba.

Crna Gora će se nadmetati u Ligi C, Grupi 1 protiv Azerbejdžana, Luksemburga i Kipra.

(Reprezentacija.ba)