Samir Memišević (26) je danas i zvanično postavio fudbaler kineskog Hebei China Fortune FC.

Groningen zvanično potvrdio transfer Samira Memiševića u Kinu

Bh. reprezentativac je iz Groningena prešao u Hebei, a za portal Reprezentacija.ba je kazao da se transfer finalizirao u posljednjih 45 minuta prelaznog roka.

“Dva dana nisam spavao. Sve se završilo u zadnjih sat vremena, odnosno 45 minuta prije završetka prelaznog roka u Kini je transfer ozvaničen. Prezadovoljan sam zbog odlaska u Hebei, pogotovo finansijski, ali i fudbalski. Kina mnogo napreduje u fudbalu, trenutna situacija oko korona virusa ih je malo poremetila, međutim država je uređena i vjerujem da će sve uskoro biti pod kontrolom. Ja prije prvog aprila neću ići u Kinu, jer su iz kluba rekli da ću biti tamo kada bude sigurno. Klub je nedavno boravio u Japanu na pripremama, ali sada i igrači imaju dvije sedmice slobodno. Prvenstvo bi najvjerovatnije trebalo startati krajem aprila”, rekao je Samir za portal Reprezentacija.ba i dodao:

“Potpisao sam ugovor na tri godine uz opciju da produžim na još jednu godinu. Vidjet ćemo šta će biti. Očekuje me lijepa avantura. Moja želja je ispunjena prvenstveno što ću moći finansijski da obezbijedim svoju porodicu i svoje roditelje. Uskoro će mi i 27 godina, pa sam morao da mislim i o svojoj budućnosti. Fudbalska karijera ne traje dugo.”

Samir smatra da je napravio pravi potez odlaskom u Kinu.

“Mislim da sam napravio pravi potez i nadam se da će biti sve ok. Pitanje je šta će biti i sa ovim virusom, ali nadam se da u Europi neće biti problema oko ovoga. Koliko sam upućen, stanje u Kini se hvala Bogu smiruje. Cijeli život sam se borio da se kroz fudbal obezbijedim finansijski i to mi se ispunilo. Mislim da većina igrača danas gleda na taj finansijski dio”, ističe nekadašnji defanzivac Radnika iz Bijeljine.

Memišević je upravo iz Radnika 2016. godine prešao u redove Groningena.

Za Gronignen je odigrao 107 susreta, pogađao devet puta, a u posljednje vrijeme je bio i kapiten holandske momčadi.

Za našu A reprezentaciju ubilježio je tri nastupa.

(Reprezentacija.ba)