U17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Ljubuškom i u drugom prijateljskom meču sa Sjevernom Makedonijom poraženi, ovaj put sa 2:3, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Gosti do prednosti dolaze u 3’. Dashmir Elezi prolazi po desnoj strani i dodaje loptu na deset metara od bh. gola do Georga Stojanovskog koji je precizan za 0:1.

Haris Hasanović u 48’ oduzima loptu protivnicima, sa lijeve strane ulazi u kazneni prostor protivnika i šalje loptu na peterac za Aleksandra Kahvića koji izjednačuje rezultat.

Kahvić u 67’ postiže i drugi gol za BiH. Nakon dugog pasa sa polovice bh. tima, naš napadač na liniji šesnaesterca stiže do lopte prije golmana Vaska Vasileva i glavom je prosljeđuje u mrežu za 2:1.

Borjan Popovski u 79’ dodaje loptu u kazneni prostor za Besara Gudjufia koji je sa desetak metara šalje iza leđa Sergeja Bjelice i izjednačuje rezultat.

Gudjufi glavom u 85’ preokreće rezultat u korist Sjeverne Makedonije nakon centaršuta Matea Sofijanoskog iz slobodnog udarca sa desne strane.

O utakmicama sa Sjevernom Makedonijom selektor Nermin Šabić je rekao:

„Ove provjere su nam poslužile da vidimo sa čime raspolažemo u ovom trenutku. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, ali se i ovdje pokazalo nekoliko njih na koje ćemo moći računati u budućnosti. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu, u jednom trenutku smo imali i pozitivan rezultat. Međutim, nakon izmjena vidjelo se da smo fizički inferiorni u odnosu na protivnika i na kraju smo poraženi. Možda smo danas zaslužili i više, ali u svakom slučaju još je posla pred nama i nastavićemo i dalje da gradimo ekipu.“

U prvom meču odigranom prije dva dana Makedonci su pobijedili sa 3:1.

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Makedonija 2:3 (0:1)

Stadion: „Babovac“, Ljubuški.

Sudija: Antoni Bandić.

Sudije asistenti: Tomislav Kraljević, Mario Pejić.

Golovi: 0:1 Stojanovski (3’), 1:1 Kahvić (48’), 2:1 Kahvić (67’), 2:2 Gudjufi (79’), 2:3 Gudjufi (85’).

Žuti kartoni: Mateo Sofijanovski (S. Makedonija).

Bosna i Hercegovina: Sergej Bjelica, Haris Hasanović (85. Armin Durić), Anel Kadrić (46. Nikola Ćebić), Armin Karić (85. Matej Šakota), Denis Dizdarević (61. Emir Derviškadić), Filip Pandža, Dominik Čeko, Azur Šehić, Hamza Hadžiavdić (56. Emir Brković), Alem Japaur (32. Aleksandar Kahvić), Viktor Grbić (74. Džan Fetahović). Selektor: Nermin Šabić.

Sjeverna Makedonija: Vasko Vasilev, Nikola Pavleski (59. Azur Šehić), Enis Bukji, Matej Angelkov, Dashmir Elezi, Metin Iljazi (46. Besar Gudjufi), Georg Stojanovski (85. Erlon Shuku), Ardijan Chilafi (65. Mateo Sofijanoski), Mirche Stoilov (27. Marko Ristov), Marko Sofijanoski (46. Donart Ibraimi, 85. Aljban Shabani), Borjan Poposki. Selektor: Dragi Kanatlarovski.

(Reprezentacija.ba)