Selektor Dušan Bajević danas je u Sarajevu odgovarao na pitanja novinara, a na samom početku je prokomentarisao situaciju sa Ognjenom Vranješom.

“Vranješ je dio reprezentacije i on je mnogo dao ovom timu. Ipak, on mora da pazi na svoje ponašanje van terena i mora da snosi posljedice. Poziv u reprezentaciju zavisi od njega samog. Iskreno da vam kažem razgovarao sam s njim i još jednom ću razgovarati. Vidjet ćemo kakva je situacija, ali ponavljam da najviše zavisi od njega”, rekao je Bajević.

Stoper AEK-a ove sezone odigrao je 16 mečeva, a AEK je treći u ligi. Dovoljno za poziv u reprezentaciju BiH, da Ognjen Vranješ na desnoj ruci nema istetoviranog fašistu i ratnog zločinca – četničkog vojvodu popa Đurića odgovornog za najteže zločine u drugom svjetskom ratu i finansiranje i podstrekivanje četnika u ratnim zločinima tokom posljednje agresije na BiH.

Zaigra li Vranješ sa tom tetovažom morat će biti uhapšen i uklonjen sa stadiona po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim događajima po kojem je zabranjeno “isticanje obilježja, transparenata, zastava ili drugih stvari sa tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem ili uzvikivanje slogana kojima se iskazuje ili podstiče mržnju ili nasilje na osnovu rasne, nacionalne ili vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti, odnosno čiji je sadržaj uvredljiv ili nepristojan”

(Reprezentacija.ba)