Fudbaleri Sarajeva su danas obavili svoj prvi trening u 2020. godini, a novi trener Vinko Marinović se obratio prisutnim novinarima.

“Svi igrači su trenirali osim povrijeđenog Hebibovića te Stanojevića, koji ima temperaturu. Stanojević će nam se pridružiti za koji dan. Želim upoznati sve igrače koje imam na raspolaganju, pa ćemo u narednim danima razgovarati o pojačanjima. Teško je u zimskom prelaznom roku naći prava pojačanja, a moramo gledati i broj stranaca”, istakao je Marinović i dodao da će Sarajevo pripreme obaviti u Ljubuškom i Antaliji:

“Ekipa će trenirati do 17. januara u Sarajevu, a onda idemo u Ljubuški. Tamo ćemo biti četiri dana i odigrati prijateljski susret protiv Ljubuškog. Onda slijedi povratak u Sarajevo i još jedan prijateljski duel. U Antaliji ćemo biti od 29. januara do 10. februara i u narednim danima ćemo saznati protivnike u Turskoj.”

Bivši selektor U21 BiH je na klupi Sarajeva zamijenio Husrefa Musemića o kojem ima samo riječi hvale.

“Husref je legenda i čovjek koji je osvojio najviše trofeja u Sarajevu. To se mora poštovati. Mi smo trenutno prvi i borit ćemo se da igramo što bolje i kvalitetniji. Imamo mnogo mladih igrača i pokušat ćemo izvući najbolje iz njih. Pritisak postoji, ali ja sam navikao na njega.”

(Reprezentacija.ba)