Slavko Petrović novi je trener Radnika, potvrdio je to na današnjoj press konferenciji predsjednik Skupštine kluba iz Bijeljine Predrag Jović.

Petrović će na poziciji šefa stručnog štaba zamijeniti Slobodana Starčevića, koji će najvjerovatnije preuzeti U21 selekciju BiH.

“Starčeviću se zahvaljujemo na angažmanu i njegovu želju za odlaskom smo ispoštovali. Upravi odbor kluba je donio odluku da će Slavko Petrović biti novi trener. O njemu svi sve znamo i sigurni smo da će nastaviti sa dobrim rezultatima. Svi igrači bi trebali biti na prozivci, a Petrović će u utorak doputovati u Bijeljinu. O eventualnim pojačanjima ćemo pričati sa novim trenerom. Od 2. februara smo na pripremama u Medulinu i tu ćemo biti 12 dana. Naše ambicije su izlazak u Europu”, istakao je Jović

Slavko Petrović se tako vratio u Radnik nakon 2016. godine, a sa ovim klubom je i osvojio Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2015. / 2016.

U bogatoj trenerskoj karijeri predvodio je ekipe Darmstadta, Carl Zeiss Jene, Fortune Dusseldorf, Waldhof Mannheima, Zalaegerszegija, Borca iz Čačka, Rada, Željezničara te Slobode.

(Reprezentacija.ba)