Na južnoj magistrali u Tuzli, tačnije ulici II korpusa Armije BiH, u krugu Gazprom benzinske pumpe, sinoć se dogodila saobraćajna nezgoda oko 22:45 sati.

Prema saznanjima do kojih je došao Tuzlanski.ba, automobilom Audi A7 upravljao je nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Darko Todorović koji nije ozbiljnije povrijeđen, dok je njegov suvozač zadržan na daljnjem liječenju.

“Do nesreće je došlo nakon ostvarenog kontakta Audija s Opel Astrom, vozač automobila Audi 7 oborio je stub ulične rasvjete, dva saobraćajna znaka, tri jarbola i hidrant na benzinskoj pumpi”, za Tuzlanski.ba potvrđeno je u MUP-u TK. Svi zračni jastuci u automobilu Audi A7 uslijed udara su se aktivirali.

U Opel Astri nalazile su se dvije osobe A.M. iz Tuzle koji je upravljao vozilom i A.S., obojici mladića je ukazana pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, nakon čega su pušteni na kućno liječenje.

Nakon potpunog okončanja uviđajnih i istražnih radnji, biće poznat tačan uzrok nesreće. Nezvanično, niko od sudionika nesreće nije konzumirao alkohol.

Obzirom na vremenske prilike i klizav kolovoz savjetujemo učesnike u saobraćaju na opreznu vožnju i da brzinu prilagode uslovima i stanju na putu.

(Reprezentacija.ba)