Luka Menalo je po prvi put u tekućim kvalifikacijama pozvan u A selekciju BiH.

Menalo igra fenomenalno ove sezone za Olimpiju, dao je osam golova i osam puta asistirao.

Bivši mladi Zmaj se danas u Zenici obratio prisutnim novinarima.

Prilikom objavljivanja spiska selektor Prosinečki je rekao da će protiv Italije igrati najjači sastav u tom trenutku. Protiv Lihtenštajna će biti kombinovani sastav. Očekuješ li da ćeš nastupiti protiv Italije, jer igraš odlično?

“Još je rano komentarisati neke planove za Italiju. Nismo obavili kompletni trening. Na selektoru je da odluči. Ja sam spreman i mogu pomoći koliko god treba.”

Da li ste potpuno zdravi, jer ste imali povredu?

“Imao sam uganuće zgloba protiv Mure. Nisam trenirao prošlu sedmicu. Za vikend sam igrao pola sata, ali trebalo bi biti sve kako treba.”

Bez obzira na sve, navijači su izgubili strpljenje. Niko nije očekivao poraze u gostima. Da li su utakmice protiv Italije i Lihtenštajna prilika da se iskupite dobrim partijama prije baraža, koji nam je zadnja šansa za plasman na EURO?

“Slažem se. Svi su razočarani zbog situacije u grupi. Ipak, čuda su moguća u fudbalu. Ne treba ništa prerano zaključivati. Imamo do kraja još dvije utakmice. Potrudit ćemo se i dati sve od sebe da obradujemo cijelu naciju.”

Očekujete li da ćete biti standarni član u reprezentaicji u budućnosti?

“To svakako zavisi od mojih igara. Iduće okupljanje je u martu naredne godine pred baraž. Ko zna kakva će biti situacija u klubu sa mnom. Ako ovako nastavim, nadam se da ću biti tu.”

Zmajevi će danas obaviti drugi trening uoči utakmice sa Italijom, koja se igra 15. novembra u Zenici.

Tri dana kasnije (18. novembar) BiH u posljednjem meču kvalifikacija gostuje Lihtenštajnu.

(Reprezentacija.ba)