Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija uoči susreta 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Miloš Stanojević.

“Želimo odigrati utakmicu nakon koje nećemo imati za čim žaliti, bez obzira na rezultat. Moramo maksimalno ozbiljno i motivisano pristupiti kako bi došli do željenog cilja, a naš cilj je pobjeda. Široki Brijeg je ekipa koja ima nekoliko kvalitetnih igrača, pogotovo prema naprijed. Tu mislim na Ćorića, Bagarića, Jovića, pridodato sa Eninom i Cipetićem iz drugog plana, tako da je to sigurno ekipa koja ima svoj kvalitet i koja vam u datom trenutku može napraviti probleme. Što se tiče igračkog kadra, imamo tri igrača više na raspolaganju u odnosu na utakmicu sa Slobodom. To su Velkoski, Đokanović i Hebibović, tako da je sa te strane situacija možda malo bolja. Sigurno je da moramo puno kvalitetnije odigrati nego u Tuzli, ako mislimo pobijediti”, istakao je Musemić.

Pobjedi se nada i Miloš Stanojević, koji je ove sezone upisao tri nastupa, nakon što se vratio poslije duže pauze i teške povrede.

Foto: FK Sarajevo

“Nemam ništa novo da dodam osim da trebamo da izađemo sutra i damo sto posto svojih mogućnosti, da budemo pravi. Znamo svi koliko utakmica protiv Širokog Brijega zna da bude zahtjevna i teška, ali isto tako znamo koliko navijači priželjkuju te bodove protiv njih. Naše je samo da izađemo na teren, a uz podršku navijača i ispunjen stadion ja se nadam pozitivnom rezultatu”, poručio je Stanojević.

Utakmica FK Sarajevo – NK Široki Brijeg na rasporedu je u subotu 2. novembra od 17:00 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

(Reprezentacija.ba)