Juventus će u utorak u trećem kolu Lige Šampiona dočekati Lokomotivu iz Moskve, a uoči utakmice Miralem Pjanić je za Sky Sports govorio o ciljevima ekipe, ali i ličnim nadanjima.

“Ekipa se pod Sarrijevim vodstvom zabavlja dok igra i u narednim sedmicama ćemo biti još bolji. Ipak, protiv Lokomotive neće biti lako. Sjetite se prošle godine i duela sa Young Boysima. U Europi nikada ne smijete potcijeniti nekoga. Moramo od prve minute igrati napadački i okrenuti meč u svoju korist i na kraju pobijediti kako bi bili bliži plasmanu dalje. Već smo dokazali da smo dobar tim, ali da bi to potvrdili moramo osvojiti i ova tri boda. Želimo osvojiti Ligu Šampiona. Ali to žele još mnogi klubovi, pa za sada prvo moramo razmišljati o pobjedi i da budemo prvi u našoj grupi” govori Miralem Pjanić o stanju u ekipi pod vodstvom trenera Maurizija Sarrija.

Miralem Pjanić je zabio tri gola i napravio dvije asistencije u 10 utakmica za Juventus u ovoj sezoni. CIES ga je nedavno proglasio najboljim veznim igračem Europe, a Pjanić ne krije da sanja postati najbolji na svijetu.

“Osjećam se dobro i sretno. Tim igra dobro na terenu i uživam u tome, a i osjećam se zrelo. Golovi su uvijek dragi, ali najvažnije je da budemo prvi u Seriji A i grupi Lige Šampiona. Moj lični san je da budem jedan od najboljih veznih igrača na svijetu i stalno radim na tome. Igra koju postavlja Sarri mi vrlo odgovara i nadam se da ćemo nastaviti tako.” kaže Mire.

Juventus izgleda moćno i u Seriji A i u Ligi Šampiona.

“Trener traži da igramo ofanzivno koliko god možemo i da stvorimo sve moguće šanse za postizanje golova. On želi sve i odmah od nas. Njegove ideje se već vide u našem načinu igre, a preostale su još neke stvari koje moramo unaprijediti i to ćemo sigurno uraditi sa vremenom, ako ne bude povreda naravno. Iz utakmice u utakmicu ovaj tim postaje jači i jači.” govori Pjanić.

Gianluigi Buffon se ove sezone iz PSG-a vratio u Juventus kako bi oborio sve rekorde Serije A, a iako ima 41 godinu brani odlično.

“Važno nam je da je Buffon tu, kako u svlačionici tako i na terenu. Uvijek mu se želimo zahvaliti jer sa njim imamo pravog vođu. Njegove fantastične odbrane na utakmicama me ne iznenađuju, jer ih vidim svaki dan na treninzima. On je najbolji golman svih vremena i nadam se da će nastaviti sa odličnim odbranama i tako pomoći cijeloj ekipi” pun je hvale za Buffona Miralem Pjanić.

(Reprezentacija.ba)