Tabela BHT Premijer lige BiH: Sarajevo na prvom mjestu, slijedi ga Željezničar sa bodom zaostatka

Golman:

Adnan Bobić (Velež)

Jedan od junaka pobjede Veleža nad Zrinjskim bio je i Adnan Bobić. Golman Veleža je u nekoliko navrata odlično odbranio udarce protivnika, a pred sami kraj je spasio siguran pogodak i tako obezbijedio tri boda svojoj momčadi.

Odbrana:

Bernardo Matić (Široki Brijeg)

Stoper Širokog Brijega je odigrao svih 90 minuta u duelu sa Slobodom i uspio se upisati u strijelce. Matić je postigao gol za konačnih 2:0 i samim tim riješio sve dileme oko pobjednika. Bernardu je ovo bio prvi pogodak ove sezone.

Denis Zvonić (Velež)

Kapiten Veleža je u prvom gradskom derbiju ove sezone bio tragičar postigavši autogol (Velež izgubio 0:1 od Zrinjskog), ali je u subotnjem meču odlučio pobjednika. Zvonić je ušao u igru u 70. minuti, da bi u 86. minuti glavom matirao Brkića i donio trijumf Veležu.

Slaviša Radović (Radnik)

Dvadesetšestogodišnji Slaviša odigrao je kompletan meč u ubjedljivoj pobjedi Radnika na gostovanju protiv Tuzla Cityja. Radović je držao lijevu stranu pod kontrolom, a uspio je dobiti i žuti karton. Lijevi bočni Radnika je ubilježio 14 nastupa u svim takmičenjima ove sezone i čak šest puta asistirao.

Dušan Hodžić (Sarajevo)

Sarajevo se dugo mučilo sa Čelikom na svom terenu, a onda je Dušan Hodžić u 61. minuti asistirao za vodeći gol, koji je postigao Rahmanović, Hodžiću je ovo bio sedmi ligaški nastup ove sezone i prva asistencija. Ukupno je odigrao 11 susreta za aktuelnog prvaka i trenutnog lidera Premijer lige BiH.

Vezni red:

Ivan Enin (Široki Brijeg)

Ukrajinski fudbaler Ivan Enin ove sezone je jedan od najboljih centralnih veniz igrača u ligi. Enin je u meču Širokog i Slobode (2:0) proveo svih 90 minuta na terenu i pružio veoma dobru partiju. Dvadesetpetogodišnji Enin je pogađao tri puta u svim takmičenjima u sezoni 2019. / 2020 u 14 odigranih utakmica.

Amar Rahmanović (Sarajevo)

Koliko Amar Rahmanović znači za igru Sarajeva pokazalo se i u susretu sa Čelikom. Rahmanović je postigao vodeći gol za svoj tim (Sarajevo slavilo sa 2:0), ali je tokom svih 90 minuta bio nerješiva enigma za fudbalere Čelika. Amar je nekoliko utakmica propustio zbog povrede, a njegovim povratkom ekipa Sarajeva će sigurno biti mnogo bolja u nastavku sezone.

Semir Štilić (Željezničar)

Semir Štilić iz kola u kolo pokazuje zbog čega ima epitet jednog od najboljih igrača kompletne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Željo je na poluvremenu neočekivano gubio na Grbavici od Mladosti sa 0:1, a onda je u nastavku Štilić uzeo stvari u svoje ruke. Prvo je izjednačio u 54. minuti, da bi u 70. minuti asistirao za pobjedonosni gol Krpića. Štilić na svom kontu ima dva gola i četiri asistencija (sva takmičenja).

Napad:

Demir Peco (Radnik)

Radnik, koji s klupe predvodi Mladen Žižović, igra zaista sjajno ove sezone. Bijeljinci su sa 3:0 razbili Tuzlu u gostima, a jedan od golova postigao je i Demir Peco. Krilni napadač Radnika je doveo svoju momčad u vodstvo, dok su njegovi saigrači kasnije još dva puta tresli mrežu Tuzle. Peco je ove sezone postigao tri pogotka i ubilježio dvije asistencije u 15 nastupa u svim takmičenjima.

Sulejman Krpić (Željezničar)

Krpić je protiv Mladosti stigao do 10. gola u tekućoj sezoni i tako se na prvom mjestu liste najboljih strijelaca izjednačio sa Ubiparipom. Sulejman je u 70. minuti iskoristio centaršut Štilića i postavio konačnih 2:1 za Željezničar u meču sa ekipom Mladost DK. Robusni napadač u Želji ima odličnu statistiku, jer je u 49 odigranih utakmica za Plave pogađao 29 puta.

Ivan Crnov (Borac)

Banjalučki Borac je vezao treću pobjedu, a Ivan Crnov je bio jedan od strijelaca u trijumfu nad Zvijezdom u Ugljeviku od 2:0. Crnov je postavio konačnih 2:0 i to mu je bio drugi ligaški gol u tekućoj sezoni. Jedan pogodak je dao u Kupu, dok je tri puta asistirao svojim saigračima.

(Reprezentacija.ba)