Večeras je odigrano 29 revanš utakmica trećeg pretkola UEFA Europske lige u okviru čega su nastupili i neki od naših “A” reprezentativaca.

Bh. predstavnik, ekipa Željezničara nažalost nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat u revanš susretu protiv Standarda, te je naš tim izgubio rezultatom 0:1 i oprostio se od europske scene.

Kada su u pitanju naši “A” reprezentativci većina ih nije imala razloga za slavlje.

Ervin Zukanović je večeras sa Sampdorijom trijumfovao protiv Vojvodine rezultatom 0:2, no srbijanski tim je zahvaljujući pobjedi od 0:4 iz prve utakmice, ostvario plasman u play off fazu.

Zukanović je u večerašnjem susretu odigrao svih 90 minuta.

Splitski Hajduk je još jednom porazio Stromgodset, te sa ukupnim rezultatom 4:0 prošao u naredni krug. Veznjak našeg nacionalnog tima Tino Sušić je u večerašnjoj pobjedi Hajduka u igru ušao u finišu utakmice.

Svoj debi na europskoj sceni neslavno je okončao i Višćin Basaksehir. Basaksehir je poražen u oba navrata od holandskog AZ-a, a u večerašnjem revanšu u Istanbulu (1:2)  naš Edin Višća je odigrao cijeli susret.

Anel Hadžić zbog povrede nije nastupio u remiju Rubina i Sturma rezultatom 1:1. Njegov Sturm zbog poraza u prvoj utakmici je završio sa nastupima u Europi ove sezone.

Novi klub našeg napadača Ermina Zeca Qabala je uspješno odradio duel trećeg pretkola EL protiv Apollona. Oni su večeras na domaćem terenu ostvarili pobjedu od 1:0 koja ih je odvela do play off-a.

Zec je u igru ušao u 71. minuti umjesto Antonova.

Pomenimo i prolaske u play off Europske lige naših internacionalaca Dumića i Letića.

Dario Dumić je sa Brondbyem eliminisao Omoniu, dok je Letić sa Zilinon nakon produžetaka izbacio ukrajinsku Vorsklu.

(Reprezentacija.ba)