FK Željezničar i dobavljač sportske opreme Umbro raskinuli su ugovor o tehničkom sponzorstvu, saznaje Reprezentacija.ba portal.

Raskidanju ugovora prethodili su raniji sastanci tokom ljeta na kojima je zastupnicima Umbro-a, firmi SportVision, najavljen ovakav scenarij od strane jednog člana Upravnog odbora FK Željezničar.

Iako su Željini Umbro dresovi bili izuzetno dobro prihvaćeni i kupovani od strane navijača, u praksi je moguće da u sred sezone, tačnije već na proljeće, FK Željezničar odjene dresove drugog proizvođača.

Reprezentacija.ba saznaje da je rukovodstvo FK Željezničar proteklih dana neformalno najavilo raspisivanje konkursa za odabir novog tehničkog sponzora, te na isti kroz interne razgovore pozvalo da se između ostalih prijave firme JuventaSport (Diadora), SportVision (Umbro), No1, …

Kako saznajemo, domaći brand No1 koji je sve više zastupljen među bh. fudbalskim klubovima, je već u julu bio vrlo blizu da postane novim tehničkim sponzorom FK Željezničar. Do finalizacije dogovora nije došlo zbog nemogućnosti Uprave FK Željezničar da tada raskine ugovor sa zastupnicima Umbro-a, firmom SportVision.

Umbro je tokom ove i prošle sezone oblačio prvi fim FK Željezničar i sve polaznike Omladinske škole FK Željezničar, te snabdijevao Shop FK Željezničar.

(Reprezentacija.ba)