Iza nas je osmo kolo BHT Premijer lige BiH, a BIHscout.ba – skauting mreža Reprezentacija.ba portala donosi najboljih 11 proteklog kola:

Golman:

Luka Bilobrk (Radnik)

Golman Radnika iz Bijeljine je sačuvao svoju mrežu u velikoj pobjedi svoje momčadi nad Zrinjskim. Iskusni Luka nije primio pogodak i sigurno da je jedan od najzaslužnijih za nova tri boda Bijeljinaca.

Odbrana:

Besim Šerbečić (Sarajevo)

Mladi bh. reprezentativac Besim Šerbečić odigrao je još jedan meč na nivou. Sarajevo je sa 2:0 pobijedilo Zvijezdu 09, a Šerbečić je proveo svih 90 minuta na terenu. Uzimajući u obzir klupske i reprezentativne susret, Besim je u sezoni 2019. / 2020. ubilježio čak 13 nastupa.

Vedran Vrhovac (Čelik)

Još jedan mladi Zmaj igra odlično ove sezone. Vedran Vrhovac je u pobjedi Čelika protiv Mladosti (1:0) pružio veoma dobru partiju na poziciji stopera te pokazao zbog čega je jedan od najboljih mladih fudbalera u bh. šampionatu.

Slaviša Radović (Radnik)

Dvadesetpetogodišnji Slaviša Radović pruža odlične partije u tekućoj sezoni. Slaviša je protiv Zrinjskog imao punu minutažu u dresu Radnika, a već je sakupio četiri asistencije u ovoj sezoni (tri u Premijer ligi BiH i jednu u kvalifikacijama za Europa ligu).

Amar Beganović (Sloboda)

Po mnogima jedan od najboljih desnih bekova u ligi Amar Beganović odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Slobode nad Borcem (3:1). Amar iz kola u kolo igra sve bolje i definitivno je fudbaler pred kojim je svijetla budućnost.

Vezni red:

Omar Pršeš (Sloboda)

Omar Pršeš je u duelu Slobode i Borca (3:1) postigao vodeći pogodak za Tuzlake iz slobodnjaka i najavio trijumf svoje ekipe. Pršeš je odigrao svih osam mečeva za Slobodu ove sezone, postigao jedan gol i dva puta asistirao.

Ivan Sesar (Tuzla City)

Tuzla City je najprijatnije iznenađenje ove sezone, a Ivan Sesar je jedan od najvažnijih fudbalera u trenutnom lideru šampionata. Sesar je u gostujućoj pobjedi Tuzle protiv Širokog (3:1) proveo svih 90 minuta na terenu.

Demir Peco (Radnik)

Najljepši gol u osmom kolu postigao je sjajni Demir Peco. Peco je fantastičnim pogotkom donio tri boda Radniku u duelu sa Zrinjski. Bivšem mladom bh. reprezentativcu je ovo bio drugi gol u tekućoj sezoni.

Brandao (Velež)

Velež je u jednoj dobroj utakmici remizirao sa Željezničarom odigravši 1:1. Jedini gol za Mostarce djelo je brazilskog internacionalca Brandaa, koji je u prvom poluvremenu matirao golmana Željezničara. Brandao je sa tri pogotka prvi strijelac “Rođenih”.

Napad:

Vojo Ubiparip (Tuzla City)

Trenutno prvi strijelac bh. šampionata je Vojo Ubiparip sa osam postignutih golova, a u osmom kolu je dva puta pogađao mrežu Širokog Brijega. Nekadašnji napadač Željezničara briljira ove sezone i postigao je više od pola golova Tuzla Cityja (Tuzla ima gol razliku 13:7).

Haris Dilaver (Čelik)

Čelik je u Zenici sa 1:0 pobijedio Mladost DK i to pogotkom Harisa Dilavera. Dilaveru je ovo bio drugi ovosezonski gol u dresu Zeničana.

(Reprezentacija.ba)