NK Čelik je objavio kako je bivši hrvatski reprezentativac Marko Babić njihov novi trener:

“Odlukom nadležnih organa Kluba danas je na poziciju šefa stručnog štaba NK “Čelik” imenovan Marko Babić.

Radi se o stručnjaku provjerenih kvaliteta sa više nego kvalitetnim rejtingom. Marko je bivši hrvatski reprezentativac, igrao je za Osijek, Bayer Leverkuzen, Real Betis, Herthu, Real Zaragozu i LASK Linz, a za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 49 utakmica. Bio je i član stručnog štaba grčkog Olympiakosa i suosnivač je nogometne akademije Krpan – Babić.

Imenovanjem na ovu zahtjevnu funkciju G-dinu Babiću započinje i njegov profesionalni i radni angažman, te će danas voditi trening seniorskog tima zakazan za 18.00 sati.

Uz ovu informaciju želimo istaći činjenicu da nije bilo i da neće skoro biti promjena u organizacionoj strukturi a posebno ne u personalnim imenovanjima na upravljačke strukture kluba te da zlurade informacije i tendeciozne konotacije jednostavno ne želimo komentarisati.

Također, želimo još jednom naglasiti da je nova upravljačka struktura klub preuzela u trenutku kada je situacija izgledala beznadežno i kada su svi koji su trebali povući odlučujući potez i preuzeti rizik digli ruke od kluba i okrenuli mu leđa. Svjesni smo činjenice da bezosjećajni profesionalizam i utrka za profitom izuskuje stroga ograničenja i obaveza, i pored navedenog tražimo minimum razumijevanja i humanog odnosa kako bi započeti projekat uspješno priveli kraju. Naša vizija je bila i ostala stvaranje uspješnog kluba koji će se u takmičarskom smislu nametnuti rezultatima, kako u domaćim, tako i u međunarodnim fudbalskim okvirima. Naša vizija je upješan klub i njegova afirmacija na zadovoljstvo naših vjernih navijača u Zenici, BiH i širom svijeta.

Našu ozbiljnost smo pokazali do sada poduzetim mjerama i finansijskim ulaganjima što je razultiralo i takmičarskim uspjesima na samom početku tekućeg prvenstva. Sveobuhvatna ulaganja imamo namjeru i dalje nastaviti, što uključuje i izmirenje nastalih i preuzetih finansijskih obaveza i izgradnje Akademije kluba kao prioritete, ali pod uslovima koji ne podrazumijevaju stalne pritiske, ucjene i opstruiranja. Iskreno se nadamo da nećemo doći u priliku da preispitujemo naš daljnji angažman, što vjerujemo ne bi bilo u interesu ni Gradu Zenici, ni simpatizerima i navijačima kluba, ni aktuelnom igračkom kadru.”.

(Reprezentacija.ba)