Kadetska reprezentacija BiH u utorak je u Doboju kod Kaknja savladala vršnjake iz Velsa rezultatom 2:0. Golove u ovom prijateljskom susretu psotigli su Dino Nuhanović u 42. i Muharem Trako u 71. minuti.

V.d. selektor „U-17“ reprezentacije BiH Adin Mulaosmanović je nakon utakmice izjavio:

„Rezultatom sam zadovoljan, ali igrom u određenim momentima nisam. Bilo je dosta oscilacija u igri i moramo još mnogo raditi kako bismo popravili greške koje smo pravili u ovom susretu. Uprkos tim greškama koje smo imali mislim da publika može biti zadovoljna partijom naših izabranika.“

U17 BiH ovom je pobjedom nastavila dobre rezultate pod vodstom Mulaosmanovića jer su u posljednjim dvomečevima protiv Azerbejdžana i Albanije također upisali visoke pobjede (3:0 i 5:1) i remije.

“Ušli smo dobro i čvrsto u utakmicu što je najbitnije prije svega. Bilo je malo i grešaka, ali smo se trudili da ih ispravimo i svedemo na minimum. Dali smo sve od sebe i to je rezultat na kraju pokazao. Drago mi je da sam postigao gol koji mi je treći za reprezentaciju.” poručio je Muahrem Trako koji je inače član Mladost iz Doboj Kaknja.

U17 BIH utakmicu je počela u sastavu: Muhamed Šahinović, Amar Musić, Ensar Fejzić, Muharem Trako, Mustafa Šukilović, Faruk Hodžić, Ivan Grgić, Luka Božičković, Dževid Avdihodžić, Denis Alijagić, Dino Nuhanović.

Igrali su još: Azur Mahmić, Amar Sinanović, Dario Ćorić, Dejan Popara, Eldar Mehmedagić, Aleksej Golijanin.

BiH i Vels će u četvrtak 5. septembra u 17,00 sati na istom mjestu ponovo odmjeriti snage.

(Reprezentacija.ba)