Fudbaleri Dinama vratili su se u Zagreb, nakon što su sinoć u revanš susretu play-offa odigrali 1:1 sa Rosenborgom i izborili plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Junak “modrih” bio je bh. reprezentativac Amer Gojak (22), koji je postigao golčinu svega nekoliko minuta po ulasku u igru.

Gojak je za hrvatske medije otkrio da mu je trener Nenad Bjelica prije nego što će mu dati šansu rekao da bude svoj i opušten.

“Rekao mi je samo da budem opušten, da budem ja i da budem agresivan”, rekao je Gojak, koji dodaje da je primio dosta poruka čestitki.

“Imam dosta poruka. Još nisam ni odgovorio svima, ali sigurno stignem svima odgovoriti i ovim putem se zahvaljujem svima koji su čestitali”.

On ističe da nema problem sa tim da ulazi sa klupe i postiže važne golove.

“Nema to veze. Dinamo ima 27 igrača i svaki igrač je kvalitet i uskoči i da pomogne ekipi. Nemam problem sa tim. Ja sam tu, radim, dajem svoj maksimum, a na treneru je da odluči ko će igrati”.

Dinamu slijedi veliki derbi sa Hajdukom, protiv kojeg se Gojak nada pobjedi.

“Sigurno da i ta proslava sinoć nije dugo trajala. Okrenuli smo se narednoj utakmici. Veoma važna utakmica jer u tom derbiju možemo dosta toga riješiti i završiti sedmicu na najbolji način. Ko god istrči da će svoj maksimum i nadam se da ćemo pobijediti”.

(Reprezentacija.ba)