Trener Rome, Paulo Fonseca, za Sky Sport Italia govorio je o sutrašnjoj prijateljskoj utakmici sa Real Madridom, pritom spomenuvši i bh. reprezentativnog kapitena Edina Džeku (33), koji će prema njegovim riječima igrati od prve minute, iako je zahtijevao da bude izostavljen iz kadra, jer očekuje realizaciju transfera u Inter.

“Bit će to sjajan meč protiv jakog protivnika, jednog od najjačih na svijetu. Na početku smo transformacijske faze i za mene je najbitnija igra i identitet momčadi. Moramo igrati hrabro, što je važnije od rezultata”, rekao je Fonseca i nastavio:

“Džeko će igrati i početi utakmicu kao starter. Naša igra je trenutno usmjerena na Džeku, on je naš igrač i ja apsolutno računam na njega u ovom trenutku”.

Prokomentarisao je Fonseca i mogući dolazak Maura Icardija.

“Icardi je sjajan igrač, ali ne govorim o igračima drugih momčadi”.

Ono što je istakao kao prioritet je dovođenja još jednog centralnog braniča.

“Radimo na na tome da što prije dovedemo još jednog centralnog braniča, jer ih imamo trojicu. Zadovoljan sam kolektivnim ponašanjem momčadi. Mislim da nam treba ravnoteža nakon četiri sedmice rada. Jasno je da postoje igrači koji su bliži onome što tražim i oni više distancirani, ali ne volim govoriti o njima pojedinačno. Zadovoljan sam stavom i otvorenošću tima prema onome što tražim. Općenito, svi dobro reagiraju”, dodao je trener Rome.

(Reprezentacija.ba)