Snimci na kojima Sead Kolašinac goloruk od napadača sa noževima u kacigama brani saigrača Mesuta Ozila u četvrtak navečer obišli su cijeli svijet.

Dok fudbalska planeta izražava puno poštovanje Kolašincu na herojskom djelu zaštite svog kolege i prijatelja, svi se pitaju šta se ustvari desilo u četvrtak u 17 sati u Londonu.

Navodno, kako pišu pojedini britanski portali, Ozil je sa suprugom bio u skupocjenom modificiranom džipu Mercedes G klasa ispred kuće Seada Kolašinca kada je napadnut od strane nepoznatnih lica koja su pristigla na motociklima.

BREAKING VIDEO Sead Kolašinac je šakama odbranio Mesuta Ozila od napadača sa nožem

Ozilu su napadači pokušali ukrasti sat i ući u automobil, no u tome ih je spriječio upravo Kolašinac.

Njemački fudbaler se dao u bijeg, ali napadači na motociklima su krenuli za njim, te su ga u jednom trenutku presreli i počeli kamenjem razbijati prozore na automobilu.

Ozil i njegova supruga u tom trenutku su napustili automobil i pomoć našli u obližnjem turskom restoranu u kojem je Ozila od napadača zaštitilo osoblje.

Londonska policija aktivno traga za počiniteljima ovog gnusnog djela, a na sreću Ozil i njegova supruga, kao i Sead Kolašinac nisu povrijeđeni.

Kolašinac je večeras heroj u Londonu, navijači Arsenala kažu da mu treba dodijeliti nagradu za hrabrost

(Reprezentacija.ba)