Nakon večerašnjeg poraza od Celtica (1:3) u prvom susretu prvog pretkola Lige šampiona, trener Sarajeva, Husref Musemić, izjavio je kako rezultatom ne može biti zadovoljan, ali da može zalaganjem i svojih izabranika.

“Rezultatom sigurno nisam zadovoljan, ali ono čime mogu biti zadovoljan jesu zalaganje i igra mojih igrača, pogotovo u prvom poluvremenu. Onog trenutka kad smo pali fizički to je već drugačije izgledalo, došlo je do pada koncentracije. U prvom poluvremenu smo se jako kvalitetno suprotstavili kvalitetnoj ekipi i nismo im dozvolili više od tog jednog šuta gdje smo primili gol. Šta bi bilo da nije bilo tog pogotka, to je pitanje, ali nemam nikakve zamjerke i ne mogu biti nezadovoljan s obzirom na to da je voljni momenat bio na nivou i da je za nas ovo bila kvalitetna utakmica”, kazao je Musemić i nastavio:

“Znate da smo još u pripremnom periodu, nismo u takmičarskoj formi, kao ni Celtic. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, a ako ste vi nezadovoljni, to je vaš problem. Celtic je kvalitetna ekipa koja svaku moguću grešku kažnjava”.

“Nadamo se da ćemo u revanšu imati još neke igrače na raspolaganju, te da ćemo moći osvježiti ekipu tako da ona bude na nivou večerašnjeg prvog poluvremena”.

Trener Sarajeva je istakao i da je njegov tim izvukao jednu pouku iz ovog meča.

“Pouka je da ako želite ostvariti dobar rezultat protiv ovakvih ekipa morate biti fizički bolje spremni. Drugo, kao što sam ranije rekao, oni svaku grešku koriste i kažnjavaju. To je bilo vidljivo i danas i to je uvijek tako”, kazao je Musemić i dodao:

“Potrebna su nam još dva-tri kvalitetna igrača, potrebno je da budemo fizički spremniji i tek onda se možda možemo nositi sa ovakvim timovima”.

(Reprezentacija.ba)