Petr Čech je nakon 11 godina provedenih na Stanford Bridgeu otišao u Arsenal, a Jose Mourinho je morao naći adekvatnu zamjenu za češkog golmana, prenosi Goal.ba.

Portugalski stručnjak je otkrio da je od kluba zatražio da mu kao zamjenu za Čecha dovedu Asmira Begovića, čuvara mreže Bosne i Hercegovine, kojeg smatra jednom od četiri najbolja golmana u engleskoj ligi.

“Nakon odluke o Čechovom odlasku, rekao sam klubu da pozicija golmana nije nešto s čime se mogu zezati i kockati. Da mogu dobiti ili izgubiti ako u određenom trenutku nemaju prvog  golmana, a drugi golman nije dovoljno dobar, a klub me onda pitao ‘Kojeg golmana želiš?’.

“Rekao sam: ‘Begovića.’ A oni su rekli: ‘Ok, možeš dobiti Begovića’. To je bilo to. Kraj priče. Petr je sretan. Ja sam sretan s onime što ja imam, ” prepričavao je Mourinho u razgovoru Daily Mailu, a potom je završio pohvalivši svoje golman Thibauta Courtoisa i Asmira Begovića:

“I ranije sam rekao kako se osjećam – i ovo je posljednji put da pričam o tome jer je on sada igrač Arsenala. Sretan sam jer u momčadi imam dva od četiri najbolja golmana u Premiershipu.”

(Reprezentacija.ba)