Žrijeb grupa za EP, koji je obavljen u petak u Beču, rukometnoj reprezentaciji BiH za protivnike u grupnoj fazi dodijelio je Francusku, Norvešku i Portugal.

Lijevi bek i jedan od lidera našeg tima, Nikola Prce (38), za portal Reprezentacija.ba iznio je utiske o žrijebu i istakao kako nije sretan što ćemo igrati u Norveškoj.

“Šta da kažem. Nismo baš svi presretni sa žrijebom. Ja sam još manje sretan sa mjestom odigravanja tih utakmica. Neće biti lako sigurno. Mislim da je jasno da su tu favoriti Francuzi i Norvežani. Portugal je u zadnje vrijeme također stasao u jednu da kažem malo veću reprezentaciju nego prije. Sami njihovi rezultati to pokazuju. Pobijedili su Francuze na svom terenu i reprezentacija su koja može dobiti svakoga”, rekao je Prce i obećao kako će on i njegovi saigrači dati sve od sebe.

Foto: Tuzlalive.com

“Bit će teško, ali sigurno da ne idemo tamo sa bijelom zastavom, ne idemo se predati kad smo već otišli na to Evropsko prvenstvo. Mislim da ne bi bilo fer prema nama samima da idemo tamo na neki izlet. Opet napominjem da će biti teško, ali takve utakmice su ono što svi volimo, veliki izazov i dat ćemo sve od sebe”.

Dodaje da je o eventualnom plasmanu dalje još uvijek rano govoriti.

“Što se tiče nekog plasmana dalje, mislim da je o tome suvišno još govoriti i rano. Mislim da se moramo skoncentrisati na te prve utakmice. Prije toga imamo i kvalifikacije za SP. Ima dosta vremena. Grupa je jako teška, ali ja sam najviše razočaran tim mjestom odigravanja susreta. Nekako sam priželjkivao Austriju, pa ni Švedska ne bi bila loša, ali Norveška je mislim i najgora opcija. No, šta se može. Idemo se boriti, pa kako bude”, poručio je Prce.

Evropsko prvenstvo igra se od 10. do 26. januara naredne godine, a domaćini su mu Austrija, Norveška i Švedska.

(Reprezentacija.ba)