Košarkaši Bosne i Hercegovine okupili su se jučer na Ilidži, gdje su počeli pripreme za turnir u Kini, koji se održava od 12. do 22. jula.

Na ovom turniru nastupit će uglavnom mladi igrači, a cilj je vidjeti na koga se može ozbiljno računati u predstojećim kvalifikacijama za EP.

Na spisku selektora Bosnića našli su se: Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Adi Zahiragić, Almir Hasandić, Adin Vrabac, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Kenan Kamenjaš, Amar Alibegović, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Ibrahim Durmo i Abdulah Kamarić.

Zbog klubskih obaveza i zdravstvenih problema priprema su oslobođeni: Dario Drežnjak, Nedim Đedović, Ajdin Penava, Darko Talić, Haris Delalić, Draško Knežević, Aleksa Gatarić, Nedim Buza, Karlo Matković i Jure Garza.

Selektor je odlučio poštediti i Edina Atića, Aleksandra Lazića, Miralema Halilovića i Emira Sulejmanovića.

“Jako se radujemo novom okupljanju i kvalitetnom radu. Naš zajednički cilj je da u ovom razdoblju vidimo igrače koje nismo uspjeli vidjeti u novembru/februaru. Fokus će biti na mlađim igračima koji trebaju da dobiju više prostora u ovom razdoblju. Selekcija igrača u košarkaškom i karakternom smislu je jako važan dio za budućnost naše mlade reprezentacije. Očekuje nas naporan rad u Sarajevu i dosta utakmica u Kini koje će nam mnogo pomoći u selektiranju igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje počinje u novembru”, istakao je Bosnić.

(Reprezentacija.ba)