Jučerašnji žrijeb Sarajevu je u prvom pretkolu Lige šampiona za protivnika dodijelio slavni Celtic, koji je u svojoj historiji čak 50 puta bio prvak Škotske.

Škotski mediji su se odmah počeli baviti analizama, a većina njih smatra da Celticu neće biti lako u ovom dvomeču.

Portal 67 Hail Hail naglašava kako će Sarajevo biti veliki test za škotskog prvaka.

“Ovo nije uopšte lako otvaranje za nas. U proteklim godinama igrali smo sa ekipama poput Lincolna, Stjarnana i Linfielda. Sve smo pobijedili sa barem dva gola razlike bez ikakvog straha. Ipak, Sarajevo se čini kao puno teži protivnik. Igraju na stadionu koji ima 34 hiljade mjesta i bit će ispunjen kada dođe Celtic. Ovo nije lagan dvomeč za nas”, navodi se na portalu i nastavlja:

“Sa svim tim na umu, Celtic mora biti dobro pripremljen u svakom dijelu tima. Od veznog reda, pa nadalje. Najgora pozicija je desni bek. Imali smo četiri opcije, a sada imamo samo jednu. Gamboa i Toljan su nas napustili, dok Lustig odlazi u narednim danima. Ostali smo na Anthonyju Ralstonu, mladom fudbaleru koji ima samo 20 godina. Teško je i zamisliti da on igra ove mečeve. Sarajevo će biti veliki test, ne smijemo napraviti grešku! Počelo je teško i bit će još teže i moramo se pojačati”.

Prvi susret igrat će se 9. ili 10. jula na stadionu Asim Ferhatović – Hase, a revanš 16. ili 17. na čuvenom Celtic Parku.

(Reprezentacija.ba)