Nakon sinoćnjeg poraza od Bjelorusije (25:31) u susretu petog kola grupe 5 kvalifikacija za EP, selektor rukometne reprezentacije BiH, Bilal Šuman, izjavio je kako je sve trebalo biti puno bolje.

“Mislim da je ova baza odbrane koju smo imali i koju čuvamo večeras nije funkcionisala. Mogli smo puno bolje. Znali smo da će nam dolaziti opasnost sa svih bekova Bjelorusije. Bilo je previše promašenih zicera, previše tehničkih grešaka i to je rezultiralo ovim rezultatom, a moglo je biti gore. Imali smo neke zicere na minus četiri, ali nismo iskoristili”, rekao je Šuman, pa dodao:

“Vraćali smo se malo u drugom poluvremenu, ali na kraju se završilo kako se završilo. Ovo što smo htjeli da uradimo večeras moglo je biti puno bolje. Mislim da je sve moglo da bude mnogo bolje kod svih igrača. Imali smo ogromnu šansu da po prvi put završimo ovaj posao ovdje i da odemo na Evropsko prvenstvo, pa da u Češkoj bude sasvim drugačije. Imamo opet tu šansu, da vidimo kako to izgleda. Možda će ovih šest bodova biti dovoljno za Evropsko… Ne znam sada ostale rezultate”.

Šuman smatra kako je napravljeno previše tehničkih grešaka.

“Golmani su mogli mnogo više, kao i igrači koji su bili na terenu. Znali smo da je veoma teško igrati na pozicionom napadu protiv Bjelorusije. Tražili smo te golove u prvoj i drugoj fazi kontre, u brzom centru… Bilo ih je, ali i previše tehničkih grešaka. I promašenih zicera kada smo dolazili u situacije jedan na jedan s golmanom. Bekovi su mogli da budu mnogo direktniji prema golu. To je na kraju taj rezultat od šest razlike. Trebalo je to biti mnogo bolje. Na treningu je to izgledalo potpuno drugačije”, istakao je selektor BiH.

(Reprezentacija.ba)