Reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić se danas u hotelu “Austria & Bosnia” u sklopu medijskih aktivnosti našeg nacionalnog tima obratio predstavnicima medija.

Na pitanje da li očekuje minutažu u predstojećim susretima Zakarić je odgovorio:

“Ja sam uvijek na raspolaganju selektoru i kao i svi želim da igram. Selektor će izabrati one koji su najbolji u datom trenutku, a na nama igračima je da uvijek pružamo maksimum, te da opravdamo očekivanja kad dobijemo šansu. Najbitnije je da ostvarimo dobre rezultate bez obzira ko bude igrao. Ako svako od nas da sve od sebe vjerujem da možemo pobijediti u predstojećem važnom susretu protiv Finske”.

Foto: Fudbalski savez BiH

Naš ofanzivac ističe da je tim trenutno fokusiran na prvi meč.

“Važne su nam obje utakmice, ali prva prepreka je Finska i sada o njoj razmišljamo. Ako pobijedimo tu utakmicu bit će nam lakše i u Italiji. Nadam se da ćemo svi biti na nivou na kojem trebamo da budemo i da ćemo ostvariti pobjedu”.

Zakarić se osvrnuo i na prethodni meč sa Grčkom.

“Nije bila jednostavna situacija poslije utakmice koju smo dobro otvorili. Imali smo prednost od 2:0 i mislili smo da ne može bolje. Međutim, poslije isključenja Pjanića protivnik je izjednačio i naravno da nam nije bilo jednostavno. Međutim, morali smo to da ostavimo iza sebe i okrenemo se narednim izazovima”.

(Reprezentacija.ba)