Odgovarajući na pitanja novinara u sklopu klupske radionice, bh. reprezentativac i veznjak Juventusa, Miralem Pjanić (29), otkrio je jedan poprilično nepoznat detalj iz svoje karijere.

Pjanić je naime priznao kako je imao ponudu Francuza da igra za njih, ali se odlučio za BiH, jer mu je to, kako kaže, uvijek bio san.

“Mogao sam igrati za Francusku i ako govorimo u sportskom smislu to bi bio najbolji izbor. Kada sam imao 18 godina igrao sam za Lyon i njihov direktor me zvao. Francuska je bila zainteresovana za mene, ali sam im saopštio da me zvala i BiH malo prije toga”, rekao je Pjanić i nastavio:

“Moj san uvijek je bio da nosim dres bh. reprezentacije. To je bila najkomplikovanija odluka, ali kada sam imao 17 godina već samo odlučio šta ću uraditi. Igrao sam s BiH na Mundijalu u Brazilu 2014. godine i to je bilo prvo veliko takmičenje u historiji. Ne mogu vam ni opisati kako sam se osjećao tada”.

Foto: Juventus FC

Govorio je Pjanić i o svom saigraču Cristianu Ronaldu.

“Igrač mora uvijek biti fokusiran. Biti psihički jak je krucijalno za igrača na vrhunskom nivou. Ako pogledate Ronalda vidjet ćete kako je nevjerovatno fokusiran kada ekipi ide dobro, ali i loše. On je toliko jak psihički da sebe uvijek tjera naprijed”.

Na kraju se osvrnuo i na trenera Massimiliana Allegrija, koji će na kraju sezone napustiti Juventus.

“Allegri je uvijek bio nevjerovatan u vođenju našeg tima. Nije lako upravljati takvom grupom, ali je on to uspio i svaka mu čast na tome”, dodao je Pjanić.

(Reprezentacija.ba)