Nekadašnji defanzivac Krupe Aleksandar Vukotić (23) uspješno završava svoju prvu sezonu u belgijskom Beverenu, piše Mondo.ba.

Ovaj klub ispunio je cilj i obezbijedio opstanak u eltinom rangu belgijskog fudbala, a među najzaslužnijima za to je upravo Vukotić, kojem je na prošloj utakmici protiv Varegema uručena nagrada za najboljeg igrača Beverena u izboru navijača.

Svojim dobrim igrama momak rođen u Kraljevu privukao je pažnju i fudbalske javnosti u Srbiji, a u oktobru prošle godine odigrao je i prijateljski meč za U23 reprezentaciju Srbije protiv mlade selekcije Francuske u Staroj Pazovi.

Vukotić je, međutim, u razgovoru za MONDO otkrio da je njegova priča sa “orlovima” završena.

“Odigrao sam tu prijateljsku utakmicu za reprezentaciju do 23 godine. Nemam neku želju da igram za reprezentaciju Srbije, jer znate kako se to radi tamo kod nas, samo preko nekih menadžera i kako to već ide”.

Nekadašnji fudbaler Krupe u međuvremenu je dobio bh. pasoš, čime su se ispunili uslovi da zaigra za “zmajeve”, o čemu se spekulisalo u posljednje vrijeme. Sam Vukotić ističe da ne bi odbio poziv selektora BIH, Roberta Prosinečkog.

“Dobio sam državljanstvo BIH i treba samo da podignem pasoš u Banjaluci. Ne opterećujem se ni pozivom za BIH, ako dođe poziv naravno da ću se odazvati. Nije bilo još nikakvog kontakta sa ljudima iz FSBIH, možda nikada neće ni doći do toga, ali generalno živio sam tri godine u Banjaluci, stekao sam neko ime u ligi i nemam ništa protiv da igram za Bosnu”, poručio je Vukotić.

(Reprezentacija.ba)