Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, u ponedjeljak (20. maj) će objaviti spisak igrača za predstojeće kvalifikacione susrete sa Finskom i Italijom.

Press konferencija će biti održana u 11:30 sati u prostorijama FS BiH u Sarajevu.

U ova dva meča Prosinečki neće moći računati na Miralema Pjanića, koji je dobio dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u duelu s Grčkom.

Neće biti ni povrijeđenog Elvira Koljića, dok bi se u tim trebao vratiti oporavljeni Elvis Sarić.

Moguće je također da se među pozvanim ponovo nađu Stjepan Lončar i Sanjin Prcić.

Foto: Damir Hajdarbašić, BiH.ba

Selektor je nedavno izjavio kako neće biti mnogo promjena u ekipi i da će računati uglavnom na iste igrače, pa je teško očekivati da pozive dobiju Mario Vrančić i Nermin Haskić, koji igraju u fenomenalnoj formi.

Novo ime na spisku trebao bi pak biti Emir Dilaver, za kojeg je pokrenuta procedura oko dobijanja bh. sportskog državljanstva.

Za prethodne mečeve sa Armenijom i Grčkom pozvani su bili Ibrahim Šehić (Erzurum), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar), Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ervin Zukanović (Genoa), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Sead Kolašinac (Arsenal), Darko Todorović (Salzburg), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Samir Memišević (Groningen), Miralem Pjanić (Juventus), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Gojko Cimirot (Standard Liege), Goran Zakarić (Partizan), Rade Krunić (Empoli), Deni Milošević (Konyaspor), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Edin Džeko (Roma) i Kenan Kodro (Athletic Bilbao).

BiH će prvo gostovati Finskoj u Tampereu 8. juna, a potom će 11. juna u Torinu igrati protiv Italije.

Treba reći i da će na zakazanoj press konferenciji spisak objaviti i selektor U21 BiH Vinko Marinović, čije izabranike 5. juna u Ta'Qali očekuje prijateljski meč sa Maltom.

(Reprezentacija.ba)