Nekadašnji član stručnog štaba A reprezentacije BiH, Stephane Gilli danas slavi svoj 45. rođendan.

Stephane je gotovo cijelu karijeru zajedno sa Mehmedom Baždarevićem, a u periodu od decembra 2014. do jula 2017. godine bio je u stručnom štabu Zmajva.

Gilli je stekao mnogo simpatija među navijačima Bosne i Hercegovine te je i dan danas omiljen među bh. simpatizerima.

U nedavnom intervjuu za portal Reprezentacija.ba govorio je o Zmajevima, ali je i istakao da je u prošlim kvalifikacijama u samoodbrani izbio zub reprezentativcu Grčke.

” Već u prvoj utakmici u tim kvalifikacijama u Pireju je bilo tenzija. U revanšu u Zenici atmosfera je bila naelektrisana, tokom susreta Lulić je dobio lakat u glavu i morao je otići u bolnicu na operaciju jagodične kosti. Što se tiče samog kraja meča, naravno da nisam ponosan što sam to uradio i zaista mi je žao zbog toga. To sam rekao i FIFA-i kao i da ja nisam agresivan tip uopšte. Nisam tu bio na početku sukoba, već sam došao poslije 20-tak sekundi i vidio sam da reprezentativac Grčke dolazi i htio sam da ga zaustavim u samoodbrani”, rekao je Gilli za portal Reprezentacija.ba.

Kazao je da redovno prati rezultate BiH, da je veliki navijač i da naša selekcija ima dobre šanse da se plasira na EP 2020. godine.

Francuz trenutno sarađuje sa Baždarevićem u klubu Paris FC.

Stephaneu želimo sretan rođendan te puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu!

(Reprezentacija.ba)