Adin Mulaosmanović: Igrači koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže više nego što su pokazali danas

V.d. selektor U16 BiH nezadovoljan igrom

Adin Mulaosmanović: Igrači koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže više nego što su pokazali danas
Foto: Fudbalski savez BiH

Nakon očekivane pobjede nad Gibraltarom (3:0) u drugom kolu UEFA razvojnog turnira, v.d. selektor U16 BiH Adin Mulaosmanović izjavio je kako može biti zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom.

“Danas smo igrali protiv objektivno slabijeg protivnika. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ne i igrom. Trebat će nam sigurno još utakmica i okupljanja da se bolje uigramo. Igrači koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže više nego što su pokazali danas. Ipak, ovo je razvojni turnir, a on i treba da nam pokaže ovakve stvari. Ostaje nam još utakmica sa Crnom Gorom koja će nam još pokazati ko može, a ko ne može da bude u reprezentaciji. Važno je da smo pobijedili i nadamo se pozitivnom rezultatu i u utorak”, rekao je Mulaosmanović.

Poslije dva kola Armenija, BiH i Crna Gora imaju po 4 boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Turnir se završava u utorak 30. aprila, kada će se sastati Armenija – Gibraltar (10:00) i Crna Gora – Bosna i Hercegovina (14:00).

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Buzim
28.04.2019. 21:16

Ljudino to si upravu, ona djeca nemaju ni nogometne osnove njih 80%, dva ili tri momka koliko toliko nesto znaju, nit neke ideje not inteligencija u igri,a sve neki talenti bosanski, Pa vi sa gibraltarom se mucite igrate ko na bari nekoj, nabija ko stigne. A bgm i ti kao selector pokazujes da nisi za tog posla,Ajde bar sakib je mogao nesto izvuci od te djece.