Bordo vremeplov i FK Sarajevo nagradili su vjernog navijača bordo tima Seada Hrasnicu knjigom “Bordo vremeplov” autora Semira Zilića.

Naime, pred utakmicu sa NK Široki Brijeg organizovana je nagradna igra na službenoj Facebook stranici FK Sarajevo gdje se od navijača bordo tima tražilo da postave fotografiju najstarije ulaznice sa utakmice protiv Širokog Brijega bez obzira na mjesto odigravanja susreta.

U mnoštvu ulaznica sa raznih međusobnih utakmica ova dva tima, četiri navijača bordo tima su objavila ulaznicu sa utakmice koja je odigrana 27. maja 1998. godine u Mostaru u okviru play-offa za prvaka BiH.

Slučajnim odabirom sretni dobitnik bordo vremeplova bio je Sead Hrasnica.

“Izuzetno sam sretan i zadovoljan što sam baš ja dobitnik ove nagrade i zahvaljujem se Semiru Ziliću i FK Sarajevo. Pratim Sarajevo još od 5. razreda Osnovne škole, te sam obišao cijelu bivšu Jugoslaviju navijajući za bordo tim. Cijela moja porodica ima godišnje i članske karte, te smo svi vjerni navijači FK Sarajevo”, rekao je Hrasnica.

Knjiga “Bordo vremeplov” predstavlja monografiju sa 492 stranice, uz preko 300 autentičnih fotografija, koja donosi priču o svim bitnijim dešavanjima u FK Sarajevo, kao i precizne izvještaje sa svih 2.370 odigranih zvaničnih utakmica u periodu od osnivanja kluba, a zaključno sa posljednjom utakmicom takmičarske sezone 2016. / 2017.

(Reprezentacija.ba)