Ljubiteljima predviđanja fudbalskih utakmica naš ekspert za tu tematiku odlučio je pomoći svojom analizom utakmica koje se igraju u srijedu 20. februara.

>>> Atletico Madrid – Juventus (21,00 sati), Tip -3 golova

Jedan od najzanimljivjih duela u osmini finala Lige šampiona igra se u Madridu, gdje Atletico u prvom meču dočekuje torinski Juventus. Na suprotnim stranama naći će se po mnogima dva trenutno najbolja taktičara na svijetu, Diego Simeone (trener Atletica) te Massimiliano Allegri (trener Juventusa). Što se tiče tekuće sezone u Ligi šampiona, Juve je osvojio prvo mjesto u grupi H sa 12 bodova i gol razlikom 9:6, a Atletico je završio kao drugi u grupi A sa 13 bodova i gol razlikom 9:6. Ove dvije ekipe sastale su se u grupnoj fazi u sezoni 2014. / 2015. Atletico je tada na svom terenu slavio sa 1:0, dok je u Torinu bilo 0:0. S obzirom da je na programu prvi meč, primarni cilj oba tima je da se sačuva svoja mreža. Prema kvotama kladionice “Mozzart” Atletico i Juventus izjednačeni su u ovom susretu.

>>> Schalke – Manchester City (21,00 sati), Tip 2/2 (poluvrijeme / kraj)

U Gelzenkirhenu je na programu prva utakmica osmine finala Lige šampiona između Schakea i Manchester Cityja. Momčad Cityja koju sa klupe predvodi Pep Guardiola igra fenomenalno i prava je mašina za postizanje golova. Popularni Građani su u tekućoj sezoni postigli više od 100 pogodaka i apsolutni su favoriti protiv Schalkea. Schalke ove sezone igra veoma loše u Njemačkoj (trenutno na 14. poziciji), a spletnom okolonosti su uspjeli izboriti plasman u osminu finala Lige šampiona (bili drugi u grupi sa Porto, Galatom i Lokomotivom iz Moskve). Za razliku od Schalke, City se bori za titulu prvaka u Engleskoj, bez većih problema je prošao grupu u Ligi šampiona sa Hoffenheimom, Shaktorom te Lyonom. Guardiola na raspolaganju ima gotovo najjači sastav i sigurno da će od prve minute njegovi izabranici krenuti ofanzivno i pokušati već u prvom poluvremenu da riješe pitanje pobjednika. Prema kvotama kladionice Mozzart Man. City je ubjedljivi favorit protiv Schalkea.

>>> Sevilla – Lazio (18,00 sati), Tip oba tima daju gol

Danas (srijeda) ćemo saznati i prvog učesnika osmine finala Europa lige, s obzirom da se na stadionu Ramon Sanchez Pijuan u Sevilji igra revanš susret 1/16 finala ovog takmičenja između domaće Seville i rimskog Lazija. Sevilla je u prvom susretu odigranom prije šest dana u Rimu slavila sa 1:0 i stigla na korak do plasmana u narednu fazu. Ekipa Seville je poznata po tome da pred svojim vatrenim navijačima uvijek ide na pobjedu bez obzira ko je protivnik. Također, fudblaeri Lazija nemaju šta izgubiti i dat će sve od sebe kako bi što prije stigli do gola i učinili susret zanimljivijim. Prema kvotama kladionice “Mozzart” Sevilla je favorit u ovom meču.

Pogledaj čitavu ponudu kladionice MOZZART

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)