Zimski kamp za U16 reprezentativce Bosne i Hercegovine počeo je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Kao vršilac dužnosti selektora ovu ekipu će prvi put predvoditi dosadašnji pomoćnik Sakiba Malkočevića, Adin Mulaosmanović.

“Prije svega, moram se zahvaliti ljudima iz Saveza što su mi ukazali povjerenje da budem v.d. selektora. Čast je predvoditi jednu nacionalnu selekciju, ali i odgovornost. Iskreno se nadam da će Sakib Malkočević uspješno da se oporavi i da će uskoro biti sa nama”, rekao je Mulaosmanović, a potom se osvrnuo i na ovo okupljanje:

“Svake godine NS/FS BiH organizuje zimske kampove i odlična je stvar što smo tu praksu nastavili i ove zime. Pozvali smo 36 igrača i većina njih je bila i u “U-15” selekciji kod selektora Zorana Erbeza. U ovih pet dana nastojaćemo da steknemo što bolji uvid u njihove kvalitete, da vidimo koliko su u ovom trenutku spremni fizički, ali i tehnički i taktički. Nakon ovog kampa ćemo imati jasniju sliku koga ćemo od ovih igrača pozvati na razvojni turnir koji će biti održan u aprilu u Zenici.”

Naši U16 reprezentativci će do 6. februara, do kad traje kamp odraditi osam treninga.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)