Nakon završenog prvog dijela priprema u Ljubuškom, igrači Sarajeva danas su otputovali u Antaliju gdje će boraviti naredne dvije sedmice.

Na pripreme je otputovalo sljedećih 27 igrača: Halilović, Handžić, Šišić, Bekić, Hebibović, Rahmanović, Crepulja, Pidro, Mujakić, Šabanović, Mustafić, Kovačević, Lazić, Tatar, Dupovac, Velkoski, Ahmetović, Džafić, Stanojević, Šofranac, Resić, Kurdić, Salčin, Dizdrarević, Đokanović, te Cruz i Jahić koji su na probi.

“Vrijeme brzo prolazi. Još dvadesetak dana do prvenstva, ovo je završni dio priprema. Nadam se da ćemo imati bolje vrijeme nego do sada, ali jednostavno vidite da je u čitavoj Evropi vrijeme loše, tako da se nadamo da ćemo imati puno bolje uslove”, rekao Husref Musemić, trener bordo momčadi.

“Prvi dio u Ljubuškom smo prošli uspješno, sutra se okrećemo novom dijelu priprema i prvoj pripremnoj utakmici protiv Shkupija. Na nama je da se uigramo što bolje u Turskoj gdje nas čekaju dobri tereni i dobri uslovi, te da pokušamo da dođemo do svoje igre jer do toga nismo mogli da dođemo u Ljubuškom zbog terena kao i da se što bolje spremimo jer do prvenstva ima još 20 dana”, istakao je prvotimac Amer Dupovac.

U naredne dvije sedmice, ekipu očekuju četiri prijateljske utakmice protiv FC Shkupi (02. 02.), Napredak Kruševac (05. 02.), Astana (11. 02.) i Saburtalo (12. 02.).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)