U Plavom salonu Stadiona Grbavica jučer je održana prva konstituirajuća sjednica Upravnog odbora, na kojoj je, između ostalog, formirana Komisija za izbor šefa stručnog štaba.

Nju čine Nihad Selimović, Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Abdurahman Drkić.

Nihad Selimović, novi predsjednik FK Željezničar, jedan je od najuspješnijih sportskih radnika i biznismena u našoj zemlji. Bivši je košarkaš i osnivač KK Spars, predsjednik NK Travnik, suvlasnik nekoliko privatnih obrazovnih institucija, sportskog branda NO1…

Mirza Ustamujić je političar i predsjednik Uprave Asseco SEE u Bosni i Hercegovini. Ustamujić je kao bivši zastupnik u Parlamentu FBiH predložio zakon prema kojem je otpisana kamata sportskim klubovima.

Jasmin Badžak je direktor kompanije SurTec – Eurosjaj. Ova kompanija je 2016. godine proglašena za firmu godine u BiH, a Badžak je dobio nagradu za najboljeg menadžera godine.

Željko Pervan je obavljao funkciju predsjednika Uprave Bosna – Sunce osiguranja dd. Trenutno je na poziciji pomoćnika generalnog direktora u Sarajevskoj pivari, iako u praksi vodi ovu firmu kao prvi čovjek.

Abdurahman Drkić već tri i po godine obnaša funkciju Key Account Managera za Bosnu i Hercegovinu internacionalne kompanije Whirlpool. Prethodno je bio menadžer u Gorenju.

Zadatak koji je UO povjerio ovoj Komisiji jeste da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima, a primarno sa najtrofejnijim bh. trenerom Amarom Osimom, te dostave modeli i plan saradnje u najkraćem roku svim članovima UO i NO na usaglašavanje i verifikaciju.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)