Novinar i bivši dužnosnik FIFA-e, Harold Mayne-Nicholls danas je u pratnji koordinatora sportskog segmenta Fudbalskog kluba Sarajevo, Emira Hadžića posjetio Trening centar Butmir, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Harold je obnašao i funkciju predsjednika čileanskog saveza, za vrijeme čijeg mandata su osvojena dva naslova prvaka Copa America takmičenja.

Cilj posjete Nichollsa su pregovori o potencijalnim saradnjama u narednom periodu, odnosno formiranje turnira na kojem bi učestvovale mlade selekcije Čilea i Bosne i Hercegovine.

“Ponosni smo što smo u prilici ugostiti gospodina Harolda. Tokom susreta razgovarali smo o Sarajevu, Trening centru i dobrim rezultatima koje je tim ostvario u okviru jesenjeg dijela sezone. Govora je bilo i o Akademiji, te njenom značaju za prvi tim”, riječi su Emira Hadžića, koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo.

Tokom posjete Harold je upoznat sa sportskim rezultatima koje ostvaruju sve selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo, trenažnom procesu, te uslovima u Trening centru Butmir.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)